Ex -Yu

Kurtijev savjetnik: Pripadnici OVK počinili zločin nad srpskim civilima

Kurtijev savjetnik: Pripadnici OVK počinili zločin nad srpskim civilima
Foto: N.N. | Kurtijev savjetnik: Pripadnici OVK počinili zločin nad srpskim civilima

BEOGRAD - Škeljzen Gaši, prvi savjetnik odlazećeg premijera samoproglašenoh Kosova Aljbina Kurtija, izjavio je da bivši izvjestilac Savjeta Evrope "Dik Marti nije antialbanac" i da se sumnja da su pripadnici OVK počinili zločine nad srpskim civilima.

"Zločini su počinjeni od naoružanih pripadnika OVK nad srpskim civilima", rekao je Gaši prištinskoj televiziji "T7".

On je navo i da je Marti objavio izvještaj koji govori o zločinima koje su pripadnici OVK počinili nad nevinim civilima.

Na opasku TV voditelja da je riječ o "sumnji da su ih počinili", Gaši je rekao: "sumnja se da imamo 1.000 ubijenih srpskih civila", prenosi RTS.

Više od 60 bivših lidera i pripadnika terorističke OVK biće optuženi po nalogu Specijalnog tužilaštva za djela počinjena krajem 2000. godine, a među prvima su Azem Sila, Daut Haradinaj, Šukri Buja, Sokol Dobruna...

Specijalni sud, pod okriljem Evropske unije, formiran je 2015. godine, da bi se procesuirali slučajevi protiv pripadnika OVK za zločine počinjene tokom i poslije rata na Kosovu i Metohiji. Istraga o ovim zločinima počela je poslije izvještaja specijalnog izvjestioca Savjeta Evrope Dika Martija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije