Ex -Yu

Kuvar iz Srbije uhapšen na Malti zbog trgovine drogom

Kuvar iz Srbije uhapšen na Malti zbog trgovine drogom
Foto: Ilustracija | Kuvar iz Srbije uhapšen na Malti zbog trgovine drogom

Policija na Malti uhapsila je tri osobe zbog sumnje da su trgovale narkoticima. Među njima je i Marko Aćimović (40), kuvar iz Srbije, koji se tereti da je bio vođa grupe dilera.

Uhapšeni se nalaze u pritvoru.

Džejson Mikalef (24), Džozef Borg (47) takista iz Santa Venere i Marko Aćimović, kuvar iz Srbije optuženi su trgovinu narkoticima i posjedovanje kanabisa pod okolnostima koje su ukazivale da droga nije bila za ličnu upotrebu, prenosi "Times of Malta".

Trojka je uhapšena tokom racije policije koja se odigrala u prošli četvrtak. Sve je počelo kada su inspektori na ulici postavili zasjedu taksiju kojim je upravljao Borg, dok se Mikalef u vozilu nalazio kao putnik.

"Taksista se zaustavio ispred jedne zgrade, a Mikalef, koji je sjedio na mjestu suvozača, izašao je iz vozila i ušao u ulaz. Ubrzo se pojavio sa koferom u ruci. Čim je ušao u taksi i stavio kofer ispred nogu, policajci su iskočili i obojici naredili da podignu ruke uvis i izađu. Kada su otvorili kofer, policajci nisu bili iznenađeni. Unutra se nalazilo čak sedam kilograma kanabisa", ispričao je izvor iz policije za lokalne medije, prenosi "Telegraf.rs".

Policija je potom upala u zgradu i uhapsila Marka Aćimovića, koji se sumnjiči da im je predao kofer sa narkoticima i u čijem stanu je pronađeno još droge.

"U koferu su bile dvije kese s drogom, a još jedna je nađena u stanu Aćimovića", prenose mediji.

Sva trojica su privedena u stanicu i svi se negirali krivicu. Određen im je pritvor.

"Kod Aćimovića i taksiste pronađena je i mala količina kokaina, pa će prijava protiv njih biti dopunjena i za nelegalno posjedovanje ove droge. Maltežani su dodatno optuženi i za kršenje uslovne, dok će Srbin odgovarati i za pokušaj uništavanja dokaza", prenose mediji.

Dvojica Maltežana nisu ni podnijeli zahtjev za kauciju, ali jeste Marko Aćimović, koji je u molbi naveo da ima maloljetno dijete i trudnu suprugu. Međutim, sud je odbio njegov zahtjev zbog teških optužbi za koje se tereti i rizika da bi sa slobode mogao da utiče na istragu.

Inspektori su, kako prenosi lokalna štampa, dva kilograma kanabisa morali da izvlače iz kanalizacije.

"Kada je shvatio da mu je policija pred vratima, Srbin je pokušao da se riješi droge i bacio ju je u WC-šolju", objašnjava izvor iz policije.

Svoj trojici je zamrznuta imovina, kako pokretna tako i nepokretna, do okončanja postupka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije