Ex -Yu

Lavrov: Događaji u Crnoj Gori politička narudžba

Lavrov: Događaji u Crnoj Gori politička narudžba
Foto: Ilustracija | Lavrov: Događaji u Crnoj Gori "politička narudžba"

PODGORICA - Demokratski front predstavio je crnogorskoj javnosti pismo šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova, upućeno deputatu ruske Dume i predsjedniku partije Rodina Alekseju Žuravljovu, u kojem se navodi da kategorički odbacuje mogućnost umiješanosti ruske strane u bilo kakve pokušaje organizovanja nezakonitih djelovanja u Crnoj Gori.

U pismu, koje je objavio DF, navodi se da sudski proces povodom događaja od 16. oktobra 2016. u Crnoj Gori, za čije se učesnike smatraju lideri crnogorske opozicije A. Mandić i M. Knežević, kao i ruski građani E. Šišmakov i V. Popov, ima "jasan karakter politicke narudžbe, sa ciljem diskreditacije opozicione energije u zemlji, kao i da se podrije povjerenje Crnogoraca prema Rusiji", prenosi RTCG.

"Ruska strana kategorički odbacuje mogućnost zvanične umiješanosti u bilo kakve pokušaje organizovanja nezakonitih delovanja u Crnoj Gori i u vezi s tim neutemeljene i tendenciozne tvrdnje Podgorice i njenih stranih mentora", napominje se u pismu. 

Kako se navodi u pismu, rezultati rada crnogorskih istražitelja predočeni tokom prethodnih sudskih ročišta pokazuju "apsurdnost i nekonzistentnost najavljenih optužbi, a uplitanja na temu o ''ruskom tragu'' izazivaju sumnje u adekvatnost i transparentnost sprovedene istrage od strane vlasti u Crnoj Gori".

Kako se navodi, prema postojećim informacijama, građani Rusije E. Šišmakov i V. Popov u Crnoj Gori ili bilo kojim drugim zemljama nisu se zadržavali.

U pismu se navodi i da je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije spremno da ostvari svu neophodnu saradnju u zaštiti zakonitih prava i interesa ruskih građana.

RT CG objavio je cijelo pismo na ruskom jeziku, za koje navodi da je DF dostavio medijima, a na kojem se vidi da je datirano 3. novembra 2017. godine. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije