Ex -Yu

Lečićevi advokati: Dokaze nismo iznosili u javnosti, ali jesmo gdje treba

Lečićevi advokati: Dokaze nismo iznosili u javnosti, ali jesmo gdje treba
Foto: Tanjug arhiva | Lečićevi advokati: Dokaze nismo iznosili u javnosti, ali jesmo gdje treba

BEOGRAD - Advokatski tim Branislava Lečića saopštio je da je vijest o odbačaju krivične prijave Danijele Štajnfeld protiv Lečića zbog navodnog silovanja očekivana pravda, te ukazuju da u prilog tome posjeduju dokaze koji nisu prezentovani javnosti ali jesu državnim organima.

"Iako u ovom trenutku nemamo uvid u obrazloženje rješenja o odbačaju krivične prijave, ukazujemo javnosti da su sve izjave g-đe Danijele Štajnfeld međusobom kontradiktorne i da sve medijske interpretacije obiluju nelogičnostima", navodi se u saopštenju.

Samo postupanje i ponašanje Štajnfeld, koja se, kako smatraju Lečićevi advokati, kao obrazovana glumica čija karijera direktno zavisi od popularnosti, obratila najprije medijima, izradila film sa sobom u glavnoj ulozi, radila na popularnosti tog filma, samo po sebi ukazuje "na motivisanost koja je, najblaže rečeno, veoma neuobičajena, a svakako neviđena kod navodnih 'žrtava silovanja'".

Punomoćnici Lečića ističu da osim dokaza koji su do sada medijski interpretirani – postoje i drugi dokazi koji nepobitno ukazuju na činjenicu da Lečić sa navodima Štajnfild nema ništa.

Ti dokazi još uvijek nisu prezentovani javnosti, ali jesu državnim organima, a među njima je i onaj iz kog proističe da se sa audio snimkom koji je javnosti prezentovan – prije prezentacije sječenjem i pakovanjem manipulisalo.

"A pri tom još postoje i dokazi značajniji i važniji od tog", navodi se u saopštenju.

Advokati su napomenuli da se, shodno zakonu, eventualno rješenje o odbačaju krivične prijave ne dostavlja nikome drugom sem podnosiocu krivične prijave.

"Kako Lečić nema nikakvo drugo svojstvo sem svojstvo građanina, to nam rješenje Višeg javnog tužilaštva u Beogradu nije ni dostavljeno, iz kog razloga u ovom trenutku nemamo uvide u njegovo obrazloženje, ali ćemo tražiti odobrenje tužilaštva da nam rješenje bude dostavljeno. Ukoliko je medijska informacija tačna, Branislav Lečić, njegova porodica, prijatelji, poslovni saradnici, ali i njegovi advokati, odbačaj krivične prijave doživljavaju kao čekanu pravdu", navode advokati poznatog glumca.

Više javno tužilaštvo u Beogradu potvrdilo je medijima u Srbiji  da je odbacilo je krivičnu prijavu Danijele Štajnfeld, podnijetu protiv Branislava Lečića, zbog krivičnog djela silovanja, jer ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno navedeno krivično djelo, niti bilo koje drugo krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije