Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Karantin za osobe koje ulaze u Crnu Goru iz Srbije

Karantin za osobe koje ulaze u Crnu Goru iz Srbije
Foto: Wikipedia | Lica koja ulaze u Crnu Goru iz Srbije idu u karantin
Srna

PODGORICA - Lica koja ulaze u Crnu Goru iz Srbije od večeras neće biti upućivana u kućnu samoizolaciju već isključivo u karantin u objektima koje je odredila država, odlučilo je Koordinaciono tijelo Vlade Crne Gore za zarazne bolesti.

Na sjednici Koordinacionog tijela odlučeno je da se zbog visokog epidemiološkog rizika prekida vaspitno-obrazovni rad u javnim i privatnim ustanovama koje obavljaju predškolsko vaspitanje i obrazovanje, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Radno vrijeme svih ugostiteljskih objekata – restorana, kafana, kafeterija, hotelskih restorana i sličnih ugostiteljskih objekta, kao i ugostiteljskih objekata na kupalištima i plažama, na cijeloj teritoriji Crne Gore ograničava se do ponoći.

"Zbog složene epidemiološke situacije u sjevernom regionu zemlje odlučeno je da se u opštinama Pljevlja, Bijelo Polje, Berane, Petnjica, Andrijevica, Rožaje, Plav i Gusinje rad svih ugostiteljskih objekata obustavlja na sedam dana", naveli su iz Vlade.

Na području opštine Pljevlja uvode se mjere zabrane okupljanja u zatvorenim i na otvorenim javnim mjestima, javna okupljanja, javne priredbe, sportski, politički, kulturno-umjetnički i privatni skupovi, svadbe, kao i druge manifestacije.

"Od večeras lica koja ulaze u Crnu Goru iz Srbije do daljeg neće biti upućivana u kućnu samoizolaciju već isključivo u karantin u objektima koje je država odredila za tu mjeru",dodaje se u saopštenju.

Za srijedu je zakazan sastanak predstavnika Koordinacionog tijela, Državne izborne komisije, nadležnih državnih institucija o mjerama koje je potrebno donijeti kako bi 30. avgusta bio omogućen neometan izborni proces.

U Crnoj Gori hospitalizovano je 80 pacijenata zaraženih virusom korona, od kojih je pet životno ugroženo, saopšteno je ranije danas iz Koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije