SP Qatar 2022.

Ex -Yu

Linta: Hrvatska srećna da Srbija kupuje skuplju naftu

Linta: Hrvatska srećna da Srbija kupuje skuplju naftu
Foto: Tanjug arhiva | Linta: Hrvatska srećna da Srbija kupuje skuplju naftu
Tanjug

BEOGRAD - Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta istakao je danas da inicijativa Hrvatske, da Evropska unija stopira uvoz ruske nafte u Srbiju preko Jadranskog naftovoda, jeste jedan u nizu neprijateljskih činova zvaničnog Zagreba prema Srbiji.

U saopštenju Linta navodi da je upravo na zahtjev Hrvatske Evropska unija uvela sankcije Srbiji, što "najbolje potvrđuje da je mržnja prema našoj državi jedna od temelja politike zvaničnog Zagreba".

"Srbija će sada biti primorana da kupuje skuplju naftu, a Hrvatska će biti srećna zbog te činjenice, jer je imala priliku da još jednom zabije nož u leđa Srbiji", kaže Linta.

On ističe da je potpuno jasno da Hrvatska nastoji da napakosti Srbiji kada god je u mogućnosti i da su razlozi višestruki.

"Srbija vodi ozbiljnu i odgovornu politiku i nikada neće prihvatiti brutalnu laž zvaničnog Zagreba da je tobože izvršila agresiju na Hrvatsku", kaže predsjednik Saveza Srba iz regiona.

Linta napominje da Srbija nikada neće odustati od kulture sjećanja na srpske žrtve genocida u NDH, kao i od procesuiranja odgovornih za ubijanje srpskih civila na Petrovačkoj cesti i na mnogim drugih mjestima.

"Srbija nikada neće prihvatiti bezočnu izmišljotinu da je "Oluja" bila oslobodilačka i pravedna akcija, kao što neće odustati od obeležavanja stradanja i progona našeg naroda sa područja Krajine i drugih sredina", poručio je Linta.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije