Ex -Yu

Lončar: Jedina mjera koja može dati rezultat jeste da se zatvori sve

Lončar: Jedina mjera koja može dati rezultat jeste da se zatvori sve
Foto: Tanjug | Lončar: Jedina mjera koja može dati rezultat jeste da se zatvori sve

BEOGRAD - Jedina mjera koja može dati rezultat u borbi s virusom korona jeste da se zatvori sve, kazao je Zlatibor Lončar, ministar zdravlja Srbije, i pozvao građane da poštuju propisane mjere i da izbjegavaju kontakte.

Kako je naveo, smirivanje situacije zavisi samo od jedinstva i sloge, odnosno da se svi građani s medicinskim radnicima ujedine u borbi protiv virusa korona tako što će narednih nekoliko nedjelja izbjegavati kontakte.

On je izjavio da je trenutno registrovano 2.340 zaraženih zdravstvenih radnika virusom korona, a da je 62 na bolničkom liječenju.

Lončar je sinoć za RTS kazao da su to ozbiljni resursi i ljudi koji već više od osam mjeseci rade u kovid sistemu.

Kada je riječ o bolničkim kapacitetima, on je rekao da za sada ima mjesta za sve koji iziskuju bolničko liječenje, ali da ne mora da znači da će to biti u Beogradu i apelovao na sve da ne prave dodatni problem zdravstvenim radnicima buneći se zato što ne mogu da budu hospitalizovani baš u Beogradu, a žive u tom gradu.

"U kovid bolnici nema posete, kakva je razlika u kom ste gradu kada sa porodicom možete da se čujete samo telefonom", kazao je Lončar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije