Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Lončar: Kazniti protivnike vakcinacije koji su primili vakcinu

Lončar: Kazniti protivnike vakcinacije koji su primili vakcinu
Foto: Tanjug/Arhiva | Lončar: Kazniti protivnike vakcinacije koji su primili vakcinu
Srna

BEOGRAD - Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je da oni koji su primili vakcinu protiv virusa korona, a šire paniku da niko ne treba da se vakciniše u ozbiljnim državama treba da budu najstrože kažnjeni.

"Na nama je da ne damo preveliki značaj onima koji su se najurednije vakcinisali, a šire paniku da ne treba neko da bude vakcinisan. E, to je bruka i sramota i u ozbiljnoj državi treba da se najstrože kazne", ocijenio je Lončar.

Lončar je, povodom nedavne žurke više hiljada studenata u Beogradu, rekao da je to bio trenutak opuštanja i da su i oni svjesni da je to bila greška u uslovima virusa korona.

On je, poslije sastanka sa predstavnicima studenata Beogradskog univerziteta, ocijenio da su studenti izuzetno ozbiljni i da je važno to što ne zagovaraju stav da neko ne treba da se vakciniše.

Imunolog Srđa Janković rekao je da niko ne kritikuje ljude koji imaju dileme i strahove kada je riječ o vakcinaciji, već ideološke protivnike imunizacije i nauke.

Janković je naveo da je sa studentima razgovarano o značaju vakcinacije i ukazao da su sve vakcine protiv virusa korona dobre.

Predsjednik Studentskog parlamenta Medicinskog fakulteta u Beogradu Miloš Đurić rekao je da je u prvom krugu vakcinisano više od 50 odsto studenata medicine, ne računajući one koji su se prijavili posredstvom e-Uprave, te dodao da uskoro počinje drugi krug.

On je, uz napomenu da nema pouzdane podatke o vakcinisanju studenata, rekao da se na Univerzitetu u Beogradu vakcinisalo oko 7.000 ili 8.000 osoba.

Premijer Srbija Ana Brnabić nedavno je izjavila da je najmanje jedna osoba od onih koje je policija tada privela zbog širenja laži o vakcinaciji primila vakcinu protiv virusa korona. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije