Ex -Yu

Lončar: Kukaju zbog mera, a idu na žurke i zimovanje

Lončar: Kukaju zbog mera, a idu na žurke i zimovanje
Foto: Tanjug/Arhiva | Lončar: Kukaju zbog mera, a idu na žurke i zimovanje

BEOGRAD - Ministar zdravlja Zlatibor Lončar naveo je da neodgovorna okupljanja kojima se krše epidemiološke mjere sve više pune bolnice po Srbiji.

Lončar je komentarisao sve veća i sve masovnija okupljanja ljudi na srpskim planinama, ali i na žurkama, čime se krše epidemijske mjere, a broj zaraženih virusom korona ne opada.

"Onda kukaju što sad mere, pa ljudi, objasnite šta hoćete. Kako budemo radili, tako će nam i biti. Ako neko misli da ćemo da se ponašamo tako i da se igramo mačke i miša, nećemo. Ovo što ste uradili organizovanjem žurki, zbog toga će nam biti punije i punije bolnice, za desetine, možda i stotine ljudi. Jurimo gore ljude po planinama, po Kopaoniku. Vi sedite na planini, a mi smo ovde za vas da razmišljamo o vašoj vakcinaciji kad se budete vratili. Zdravstveni radnici čine sve da se vi ne razbolite, da budete zdravi i živi."

Podsetimo, pre dva dana organizovana je žurka na Tašu na kojoj je bilo oko 700 ljudi. Komunalna milicija i juče je rasturala korona žurke po Beogradu. Na jednoj je bilo oko 400 ljudi.

Za vikend su na naplatnim rampama zabilježene neverovatne gužve jer su se svi uputili ka ski-centrima.

(Novosti.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije