Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Luka Bar zaplijenila topove od kompanije iz Libana

Luka Bar zaplijenila topove od kompanije iz Libana
Foto: wikimedia.org | Luka Bar zaplijenila topove od kompanije iz Libana
N.N.

Podgorica - Luka Bar zaplijenila je vojnu opremu od kompanije iz Libana koja nije plaćala naknadu za skladištenje, procijenjene vrijednosti od 597.000 evra.

To se navodi se u u revizorskom izveštaju kompanije "Reviko" na poslovanje tog preduzeća u prošloj godini.

Prema informacijama podgoričkih Vijesti, riječ je o nekoliko brodskih topova koji se više od decenije nalaze u skladištu Luke Bar i za koje u tom periodu njihov vlasnik kompanija iz Libana nije plaćala zakup.

Revizor navodi da je vrijednost zaplijenjene vojne opreme u finansijskim knjigama uvrštena u stavku zalihe kao "roba u obradi, doradi i manipulaciji" čija je vrijednost 597.611 evra.

U obrazloženju revizora se navodi da je osnov za preuzimanje odredba lučke Tarife - Opšti uslovi poslovanja, prema kojoj je rok čuvanja uskladištenog tereta kojem nije poznat vlasnik tri mjeseca, nakon čega matično društvo njime "slobodno raspolaže''”.

Prema nezvaničnim informacijama Vijesti, Luka Bar će pokušati da proda ove vojne brodske topove u saradnji sa Ministarstvom odbrane.

Luka Bar je, prema izvještaju za prošlu godinu, ostvarila neto profit u iznosu od 925.101 evro, što je značajno bolji rezultat u odnosu na godinu dana ranije, kada je kompanija zbog reprocjene imovine, bila u gubitku 20,4 miliona evra.

(B92)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije