Ex -Yu

Lukajiću produžen pritvor

Lukajiću produžen pritvor
Foto: Ilustracija | Lukajiću produžen pritvor

BANJALUKA - Nekadašnjem oficiru u organima bezbjednosti Pete vojne oblasti JNA Danetu Lukajiću (67) produžen je pritvor do 30. novembra, rekla je Srni zamjenik portparola Županijskog suda u Zagrebu Iva Kero.

"Na osnovu rješenja Županijskog suda u Zagrebu, Lukajiću je 28. septembra produžen istražni zatvor za dva mjeseca, odnosno do 30. novembra", istakla je Kero.

Kero je rekla da se slučaj "Lukajić" još nalazi u fazi istrage koju vodi državni tužilac jer se ispituju svjedoci i prikupljaju dokazi za podizanje optužnice.

"Ne može biti ročišta u ovom slučaju dok se ne podigne optužnica. Nakon toga optužnica se potvrđuje i zakazuje pripremno ročište, rasprava", navela je Kero.

Lukajić je uhapšen 30. juna u Ličkom Petrovom Selu zbog sumnje da je počinio zločin protiv ratnih zarobljenika u logoru Manjača kod Banjaluke u septembru 1992. godine, saopšteno je ranije iz hrvatske policije.

Lukajić, koji je član Udruženja "Jadovno 1941", uhapšen je dok je putovao na obilježavanje Dana sjećanja na Jadovno i 77 godina od stradanja više od 40.000 ljudi u kompleksu ustaških logora smrti Gospić-Jadovno-Pag.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije