Ex -Yu

Majka priznala krivicu za maksimum kazne - osam godina zatvora

Majka priznala krivicu za maksimum kazne - osam godina zatvora
Foto: N.N. | Majka priznala krivicu za maksimum kazne - osam godina zatvora

NEGOTIN - Vesna Firulović priznala je da je kriva što nije pomogla svojoj ćerkici koju je na smrt prebio njen partner Zoran Albić u maju ove godine i zaključila sporazum sa tužilaštvom, prema kojem treba da bude osuđena na maksimalnu kaznu zatvora od osam godina.

Prema sporazumu, izvršenje kazne treba da sačeka u kućnom pritvoru sa nanogicom.

Tanjugu je u Višem javnom tužilaštvu u Negotinu rečeno da je sporazum sa okrivljenom zaključen povodom kririvčnog djela napuštanje nemoćnog lica na maksimalnu zakonom zaprijećenu kaznu od osam godina.

Ovaj sporazum treba da potvrdi presudom Viši sud u Negotinu u narednom periodu.

Firulovićeva će pravosnažnost presude sačekati u kućnom pritvoru, odnosno uz mjeru zabrane napuštanja stana sa elektronskim nadzorom (kućni pritvor sa nanogicom).

Protiv njenog partnera Zorana Albića Više javno tužilaštvo u Negotinu podiglo je optužnicu kojom ga tereti za teško ubistvo njene ćerke Lune od dvije i po godine.

Za krivično djelo teško ubistvo djeteta zaprijećana je kazna do 40 godina zatvora.

Sumnja se da je Albić djevojčicu satima tukao u alkoholisanom stanju i zadao joj više od 30 povreda.

Djevojčica je pored ostalog imala: prelom nadlaktice i višestruke prelome lobanje od čega je preminula na licu mjesta, navodi se u saopštenju.

Za to vrijeme majka je bila ispred kuće i kako je priznala, ništa konkretno nije uradila kako bi spasila sopstveno dijete.

Nakon smrti djeteta, majka je dva sata sa očuhom razgovarala o tome šta se dogodilo, potom su sakrili tragove i odveli dijete u dom zdravlja gdje su dežurnim ljekarima saopštili da je dijete palo sa terase, ali su istražni organi utvrdili drugačiju sliku cijelog događaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije