Ex -Yu

Majstor krenuo na majstora: Automehaničar napao komšiju nožem pa zažalio

Majstor krenuo na majstora: Automehaničar napao komšiju nožem pa zažalio
Foto: Ilustracija | Majstor krenuo na majstora: Automehaničar napao komšiju nožem pa zažalio

Tridesetšestogodišnjem automehaničaru iz Metkovića Vicku Š. određen je jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je 28. marta pokušao da ubije komšiju Antu Š. (32).

Kako piše portal "Slobodna Dalmacija" automehaničar je komšiju pokušao da ubije kuhinjskim nožem, ali nije ni slutio da se namjerio na pogrešnu osobu.

Naime, portal dodaje, pozivajući se na portparola Županijskog suda u Dubrovniku Peru Miloglava, da je Visko Š. najprije zapriječio Anti prolaz i započeo svađu s njim. Ante ga je upozorio da da se makne od njega i njegove porodice, na šta je osumnjičeni iz džepa izvadio nož i napao komšiju.

Međutim, nešto mlađi i spretniji Ante je uspio da izbjegne zamah i uhvativši napadača rukom, blokirao je udarac i napad. Tokom fizičkog sukoba Vicko je ispustio nož iz ruke, ali je uspio da ga ponovo uzme te je, uz uvrede i pozive u pomoć, ponovo nasrnuo na svog komšiju koji mu je uzvratio da će mu pomoći tek kada baci nož.

Ostale detalje utvrdiće pravosudna istraga koja će se obaviti tokom Vickovog boravka u istražnom zatvoru.

Inače, kako pomenuti portal nezvanično saznaje, Vicko se "namjerio na krivu osobu", jer je Ante majstor borilačkih vještina i očigledno spretniji i okretniji te je znao kako da se odbrani.

Kao posljedica nasrtanja i pokušaja ubistva Vicko je zadobio više tjelesnih povreda zbog kojih je prebačen u Klinički bolnički centar Split na Firulama. Nakon desetodnevnog liječenja doveden je u Dubrovnik gdje je priveden dežurnom sudiji istrage.

(Slobodna Dalmacija)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije