Ex -Yu

Makedonski ministar: Smrtna kazna bi bila spas za monstrume koji su ubili Vanju

Makedonski ministar: Smrtna kazna bi bila spas za monstrume koji su ubili Vanju
Foto: Screenshot/Instagram/krenarlloga | Makedonski minister: Smrtna kazna bi bila spas za monstrume koji su ubili Vanju

SKOPLJE - Povodom onlajn peticije kojom dio građana zahtijeva vraćanje smrtne kazne kojom bi, kako smatraju, trebalo da budu kažnjeni počinioci otmice i ubistva 14-godišnje Vanje Đorđevske, oglasio se ministar pravde Sjeverne Makedonije Krenar Loga porukom da Ustav RSM zabranjuje smrtnu kaznu.

Ministar je izrazio nadu da će počinioci ubistva maloljetne Vanje i 74-godišnjeg Panče Žežovskog iz Velesa, koji nisu bili u rodbinskim odnosima i medusobno nisu povezana, biti najstrože kažnjeni.

"Ustav zabranjuje smrtnu kaznu, kao i protokoli i druge konvencije koje smo usvojili. Ja sam među onim građanima ove zemlje koji misle da bi smrtna kazna bila spas za te monstrume i stava sam da kaznu treba da izdržavaju do kraja života, svjesni šta su uradili", rekao je Loga.

Smatra da bi počinioci ovih krivičnih djela trebalo da budu kažnjeni doživotnim zatvorom.

"Verujem i u MUP i u Tužilaštvo da će na kraju Sud izreći kaznu koju monstrumi zaslužuju", rekao je ministar,  prenijeli su skopski mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije