Ex -Yu

Makedonski ministar: Uhvatićemo tog monstruma

Makedonski ministar: Uhvatićemo tog monstruma
Foto: Ljupčo Palevski/Facebook | Makeodonski ministar: Uhvatićemo tog monstruma

SKOPLJE - Prvoosumnjičeni da je organizovao otmice i da je lično pištoljem ubio 14-godišnju Vanju Gorčevsku iz Skoplja i 74-godišnjeg Pančea Žežovskog iz Velesa, Ljupčo Palevski Palčo napustio je Makedoniju 30. novembra.

Ministar unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije Oliver Spasovski negira da je neko u policiji "šapnuo" Palču da je osumnjičen kako bi pobjegao. U trenutku kada je napustio državu, nije uopšte bio osumnjičen.

"To lice je otišlo iz države vozilom, zajedno sa svojim advokatom. Iz Beograda sljedećeg dana odlazi u Bugarsku, a sada ćemo utvrđivati sve ove aspekte", rekao je Spasovski

Advokat Vasko Stojkov kaže da je odveo Palevskog u Beograd na pregled jer nije imao vozilo i nije znao da je odgovoran za dva ubistva. Nakon što je saznao za šta je osumnjičen, poslao mu je poruku da se vrati i da da iskaz jer je riječ o ozbiljnom slučaju.

"Da sam znao bilo šta sigurno ga ne bih vodio", rekao je Stojkov u telefonskom razgovoru za Telmu.

"Mogu vam garantovati da ćemo, kako ja tako i institucije, ovo lice, ili bolje rečeno ovog monstruma odmah čim stupi na naše tlo, dovesti pred lice pravde", rekao je Spasovski.

Trojica od osumnjičenih, Velibor Manev, Vlatko Kešišev i Bore Videvski, potpuno su priznali djelo. Prema njihovim svjedočenjima, Palevski je lično izvršio oba ubistva. Na oba ubistva prisustvovala su dvojica različitih osumnjičenih koji su sada svjedočili o tome.

"U prostorijama Osnovnog javnog tužilaštva, trojica od svih petorice involviranih za koje postoje osnovi sumnje u ovom trenutku da su izvršioci ovih krivično-pravnih radnji, imamo priznanje za cijeli njihov angažman, na mjestu događaja, šta je koji preduzeo i ko je sa čim i za šta bio zadužen tokom svih ovih aktivnosti, preuzetih od njihove strane", rekao je šef skopskog tužilaštva Gavril Bubevski. Dijete je oteto radi ucjene majke, ali nešto je krenulo suprotno planu i ubijeno je 3 sata nakon otmice.

Posljednja objava Palča na društvenim mrežama, gdje je vrlo aktivan, bila je 1. decembra u 13:51. Tog dana je imao 6 političkih objava na Fejsbuku. Dok je cijela Makedonija tragala za djetetom, on je na Fejsbuku objavljivao političke postove, ali ništa o djetetu. navodi TV Telma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije