Ex -Yu

Mali Oliver primljen u bolnicu u Budimpešti

Mali Oliver primljen u bolnicu u Budimpešti
Foto: Facebook/Oliver SMA baby | Mali Oliver primljen u bolnicu u Budimpešti

Oliver Pal Gajodi iz Subotice primljen je prijepodne u dkečiju bolnicu "Betešda" u Budimpešti, potvrdila je za RTS Oliverova majka Timea Gajodi koja je sa njim otputovala u glavni grad Mađarske.

Oliver će u naredne tri nedelje proći detaljne ljekarske preglede i biti pripremljen za gensku terapiju skupocijenim lijekom "zolgensma" registrovanom i odobrenom u SAD. Timea Gajodi još jednom je zahvalila svim pojedincima i humanitarnim organizacijama, kompanijama iz cijele Srbije koji su donirali sredstva za liječenje malog Olivera.

"Neizmerno hvala svima vama koji ste izdvojili pare za SMS poruke, za bazare, licitacije. Zahvaljujući svima vama Oliver sada ima priliku za lepši i zdraviji život", kaže Timea Gajodi.

Oliver je jednogodišnji dječak iz Bajmoka kod Subotice koji boluje od rijetke i teške bolesti – spinalne mišićne atrofije. Radi se o progresivnoj bolesti koja napada mišiće i brzo se gube osnovne životne funkcije kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje.

Za efikasnu pojedinačnu terapiju za ovo oboljenje je potrebno izdvojiti oko 2,3 miliona dolara, a sredstva za liječenje malog Olivera su prikupljena nakon višemjesečne humanitarne akcije u Srbiji i Mađarskoj.

Građani Srbije su preko fondacije "Budi human" poslali gotovo 500.000 SMS poruka za liječenje Olivera Pal Gajodija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije