Ex -Yu

Maloljetnik osumnjičen za silovanje svoje babe

Maloljetnik osumnjičen za silovanje svoje babe
Foto: Arhiva | Maloljetnik osumnjičen za silovanje svoje babe
Tanjug

PANČEVO - Više javno tužilaštvo u Pančevu podnijelo je sudiji za maloljetnike Višeg suda u Pančevu zahtjev za pokretanje pripremnog postupka prema maloljetniku iz Ilandže, zbog sumnje da je 13. avgusta, uz prijetnje, silovao svoju babu (71).

Zahtjevom se maloljetniku stavlja na teret da je u Ilandži tog dana u toku noći prinudio svoju babu na obljubu upotrebom sile i prijetnjom da će neposredno napasti na njen život, navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Pančevu.

Nakon saslušanja osumnjičenog, sudija za maloljetnike Višeg suda u Pančevu mu je odredio pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svjedoka kao i zbog činjenice da mu se stavlja na teret izvršenje krivičnog djela za koje je propisana kazna zatvora preko 10 godina, a način izvršenja i težina posljedice krivičnog djela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje postupka prema maloljetniku.

Tužilaštvo je u zahtjevu predložilo i da se u toku pripremnog postupka ispita oštećena i da se odrede potrebna vještačenja.

Osumnjičeni maloljetnik se tereti za krivično djelo silovanje.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije