Ex -Yu

Mamić objavio fotografije cipela koje poklonio sudiji: "Nosi li ih?"

Mamić objavio fotografije cipela koje poklonio sudiji: "Nosi li ih?"
Foto: Tanjug/AP | Mamić objavio fotografije cipela koje poklodio sudiji: "Nosi li ih?"

MOSTAR - Bivši čelni čovjek FK Dinamo Zdravko Mamić, koji je optužbama na račun predsjednika Vrhovnog suda Ðure Seše i sudija Županijskog suda u Osijeku podigao prašinu u hrvatskoj javnosti, danas je otišao korak dalje i objavio fotografiju cipela koje je poklonio jednom od njih.

Vrhovni sud je u ponedjeljak potvrdio presudu Suda u Osijeku kojom su Zdravko Mamić i njegov brat Zoran osuđeni na šest i po, odnosno 4,8 godina zatvora.

Zdravko Mamić, koji se inače već duže vrijeme nalazi u BiH gdje se sklonio od hrvatskog pravosuđa, poslije izrečene pravosnažne presude sazvao je u ponedjeljak konferenciju za novinare u Mostaru na kojoj je optužio sudije za korupciju, rekavši da im je lično donosio novac i da o tome postoje dokazi koje je poslao Tužilaštvu UBPOK-u.

Zdravko Mamić je danas na svom Facebook profilu objavio i fotografiju muških cipela prestižnog brenda Luj Viton, koje je u Dubaiju kupio, kako tvrdi, sudiji osječkog suda Zvonku Vekiću.

"Sudije koje spominjem teško žive, osim što neki mjesečno štede cijelu platu i pozajmnice za auto od 180.000 kuna vraćaju brzo i u cijelosti, reket i plata im nisu dovoljni za kupovinu cipela. Zbog toga sam u šopingu u Dubaiju, u koji sam vodio Vekića, njegovu prijateljicu Natašu i njenu kćer Enu, sudiji kupio upravo ove Louis Vuitton cipele koje se nalaze na fotografiji, zanima me nosi li ih ili su spremljene na sigurno? Što vi mislite?", napisao je Mamić.

Suci koje spominjem teško žive, osim što neki mjesečno štede cijelu plaću i pozajmnice za auto od 180 000 kuna vraćaju...

Objavljuje Zdravko MamićČetvrtak, 18. ožujka 2021.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije