Ex -Yu

Mamić optužen i po treći put

Mamić optužen i po treći put
Foto: N.N. | Sud u Osijeku potvrdio i treću optžnicu protiv Mamića

ZAGREB - Županijski sud u Osijeku potvrdio je danas i treću optužnicu protiv nekada prvg čovjeka Fudbalskog kluba Dinamo, Zdravka Mamića, koja ga tereti da je nezakonito sa računa tog kluba u Klagenfurtu (Celovac) podigao ukupno 2,2 miliona evra za lične potrebe.

Kako je prenio zagrebački "Jutarnji list", optužnica je potvrđena uprkos protivljenju Mamićevog advokata, Veljka Miljevića, koji je u srijedu na sjednici Sudskog vijeća i uoči nje u izjavi medijima tvrdio da nema zakonskih pretpostavki da se njegovom klijentu sudi za ovo krivično djelo, koje je počinjeno na teritoriji Austrije.

Sud je, međutim, navodi se, odlučio drugačije.

"Očito je da na ovom sudu drugačije čitaju pravo od onoga kako u zakonu piše. Ja i dalje ostajem pri tvrdnji, koja je zakonski utemeljena, da se za ovo što piše u optužnici mom branjeniku ne može suditi u Hrvatskoj", rekao je Miljević.

Dodao je da su odbijeni svi njegovi prijedlozi za izdvajanje nezakonitih dokaza, na šta će uložiti žalbu, budući da na to ima pravo.

Osim toga, optužno vijeće prihvatilo je i predlog tužilaštva da ovu optužnicu spoji s tzv. drugom optužnicom u postupku koji se vodi na istom sudu, a prema kojoj Mamiću i još šestorici optuženih treba da se sudi za dodatno izvlačenje novca iz Dinama. Miljević je, inače, dva dana ranije najavio da će, ukoliko optužnica bude potvrđena, najvjerovatnij otići u penziju.

"Jutarnji list" piše da sada Miljević nije bio tako izričit.

"Jel'' bi vama bilo drago da odem u penziju", zapitao je i dodao da o tome ražmišlja, a u posljednjih 15 dana, kako je rekao, sve aktivnije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije