Ex -Yu

Mandatara predlaže predsjednik Skupštine Crne Gore?

Mandatara predlaže predsjednik Skupštine Crne Gore?
Foto: Nezavisne novine | Mandatara predlaže predsjednik Skupštine Crne Gore?

PODGORICA - Stara parlamentarna većina, koju čine DF, Demokrate i URA, razmatra promjene seta Zakona o predsjedniku Crne Gore, a naročito o tome ko ima ingerencije da predlaže mandatara za sastav Vlade, nezvanično saznaje "Borba".

Tako će, prema saznanjima, mandatara za sastav Vlade Crne Gore moći da predloži i predsjednik Skupštine.

Crna Gora se nalazi u novoj političkoj krizi  od kada je Milo Đukanović, predsjednik Crne Gore, odbio da da mandat Miodragu Lekiću, lideru Demosa, za sastav nove vlade.

Đukanović je tada kazao da ne vjeruje da postoji parlamentarna podrška za vladu Miodraga Lekića iako se 41 poslanik usaglasio da će mu dati podršku u Plenumu.

Ovakav potez je najavio i Jovan Jole Vučurović, poslanik Nove srpske demokratije (NSD) i Demokratskog fronta, koji je kazao da će parlamentarna većina uskoro izmjenama i dopunama Zakona o predsjedniku urediti njegovu poziciju u ustavnopravnom sistemu, tako da neće više biti prostora za razna proizvoljna tumačenja, niti za inicijative poput ove o skraćenju mandata Skupštine.

"Imamo 41 poslanika parlamentarne većine i pred nama je još niz važnih odluka, a oni koji su za nas glasali 30. avgusta upravo i očekuju da povlačimo hrabre i mudre poteze od kojih zavisi budućnost države i bolji život građana", kazao je Vučurović.

(Novosti)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije