Ex -Yu

Mandić i Knežević spriječeni da otputuju u Niš

Mandić i Knežević spriječeni da otputuju u Niš
Foto: Arhivska fotografija | Mandić i Knežević spriječeni da otputuju u Niš

PODGORICA - Lideri Demokratskog fronta /DF/ Andrija Mandić i Milan Knežević danas su onemogućeni da na graničnom prelazu Rožaje napuste Crnu Goru da bi u Nišu prisustvovali obilježavanju 20 godina od NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije.

Mandić i Knežević trebalo je da na poziv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića prisustvuju državnoj ceremoniji obilježavanja 20 godina od NATO agresije.

Iz DF-a su naveli da je rješenjem Višeg suda dozvoljeno Mandiću i Kneževiću da sa ličnom kartom mogu napuštati Crnu Goru, ali da je Ministarstvo unutrašnjih poslova brutalnom opstrukcijom poslata jasna poruka da oni ne smiju biti u Srbiji.

DF navodi da policajcu, koji se predstavio kao glavni na tom graničnom prelazu, ništa nije značilo to što je u sistemu jasno prepoznao da su Mandić i Knežević nedavno dva puta napuštali Crnu Goru i vraćali se.

"Vrijeme će veoma brzo pokazati da li se ovom bijednom i siledžijskom akcijom pokušaja poniženja lidera DF-a upravljalo iz Rožaja ili iz Podgorice iz kabineta ministra Nuhodžića", poručili su iz DF-a.

U Nišu će večeras biti održana državna ceremonija obilježavanja 20 godina od početka NATO bombardovanja SR Jugoslavije. Pomen stradalim žrtvama služiće Njegova svetost patrijarh srpski Irinej.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije