Ex -Yu

Martinović prekinuo štrajk glađu

Martinović prekinuo štrajk glađu
Foto: Tanjug | Martinović prekinuo štrajk glađu

BEOGRAD - Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović obavijestio je u 15 časova novinare da prekida štrajk glađu, nakon što je tužilaštvo reagovalo povodom incidenta u petak ispred skupštine.

Prethodno, tužilaštvo je saopštilo da su podnijete krivične prijave povodom incidenta ispred Skupštine Srbije u petak, 8. maja.

"Nisam previše zaodvoljan ovim saopštenjem Tužilaštva, moralo je da bude mnogo oštrije i smatram da je trebalo mnogo jasnije definisati šta se zapravo desilo 8. maja. Ali, ovo je prvi korak, u onom što smo imali nameru da uradimo", rekao je Martinović.

On je rekao da će danas prekinuti sa štrajkom glađu.

"Ne zbog toga što smo zadovoljni ovim saopštenjem, već zato što želimo da doprinesemo smirivanju svih tenzija u Srbiji, a posebno tenzija vezanih za rad skupštine", rekao je on.

Martinović vjeruje da će nadležno javno tužilaštvo voditi postupak u skladu sa zakonom i da će oni koji su učinili teško krivčno djelo biti i sankcionisani u skladu sa zakonom.

On je rekao da je cilj štrajka bio da apeluju na javno tužilaštvo da reaguje u skladu sa zakonom na to što su Boško Obradović i, kako kaže, grupa huligana koje je doveo u petak, brutalno prebili poslanika Marijana Rističevića.

Martinović je pročitao saopštenje tužilaštva koje je povodom incidenta ispred skupštine obavijestilo javnost da je podnijeta krivična prijava protiv B.O, M.Ð, D.Ð. i S.M.

Oni se sumnjiče da su 8. maja bili među učesnicima okupljanja ispred Doma Narodne skupštine Srbije, kada je došlo do povredivanja poslanika Marijana Risticevica, nakon čega su grubo vrijeđali i ugrozili sigurnost ministra zdravlja Zlatibora Lončara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije