Ex -Yu

Mediji: Bivša crnogorska vlast nakon poraza spalila povjerljiva dokumenta

Mediji: Bivša crnogorska vlast nakon poraza spalila povjerljiva dokumenta
Foto: Ilustracija | Mediji: Bivša crnogorska vlast nakon poraza spalila povjerljiva dokumenta

PODGORICA - Bivša crnogorska vlast nakon poraza na prošlogodišnjim avgustovskim parlamentarnim izborima spalila je dokumenta s najpovjerljivim informacijama, piše podgorički dnevnik "Vijesti".

Postoje dokazi da su službenici Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) uništavali materijal te tajne službe, saopšteno je listu iz bezbjednosnih krugova.

List piše da su povjerljiva dokumenta ANB-a spaljivana na Žabljaku, a riječ je o mjerama nadzora bez odluke suda.

Sagovornik lista tvrdi da je riječ o dokumentima s najpovjerljivijim informacijama, koja nisu prolazila zvanične tokove.

"Riječ je o mjerama nadzora bez odluke suda... Najveći dio materijala je uništen", istakao je izvor podgoričkog dnevnika.

Izvor tvrdi da, navodno, postoje dokazi da su službenici Agencije takve podatke uništavali na Žabljaku, neposredno poslije parlamentarnih izbora 30. avgusta prošle godine.

List danas piše da je službenik ANB-a Ljubiša Asanović suspendovan jer je bez ovlašćenja starješina ušao u prostorije u koje je bio priveden Branislav Brano Mićunović, koji je godinama opisivan kao šef crnogorskog podzemlja.

Vršilac dužnosti direktora ANB-a Dejan Vukšić od imenovanja na tu funkciju smijenio je više načelnika sektora u toj agenciji - Luku Bulatovića, Danila Grozdanića, Mirka Milovića, Miloša Vujisića, Snežanu Zarubicu, Mirka Milovića, Sandru Samardžić, Dejana Tomovića, Bojana Vukčevića, Iliju Živanovića.

"U narednom periodu očekuje se da će biti smijenjeni i ostali načelnici", rekao je je izvor "Vijesti".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije