Ex -Yu

Mediji: Iz Đukanovićeve kuće ukraden nakit vrijedan 700.000 evra

Mediji: Iz Đukanovićeve kuće ukraden nakit vrijedan 700.000 evra
Foto: pixabay.com/ilustracija | Iz Đukanovićevog stana ukraden nakit vrijedan 700.000 evra

Iz kuće biznismena Ace Ðukanovića, brata crnogorskog predsjednika Mila Ðukanovića, još proljetos ukradeni su satovi i nakit vrijedni oko 700.000 evra, pišu podgoričke Vijesti.

Pozivajući se na više izvora, podgorički dnevniik piše da je zbog ove krađe već pola godine u pritvoru Ana Pešukić - koja je radila kao kućna pomoćnica kod Ace Ðukanovića, koji kontroliše Prvu banku.

Gabrijela Ðukanović, supruga Ace Ðukanovića, prema istim informacijama, otkrila je da su pokradeni kada je početkom aprila krenula da na ruku stavi jedan od skupocjenih satova iz svoje kolekcije.

Navodeći riječi sagovornika upućenog u istragu, Vijesti pišu da su Ðukanovići ispričali istrazi da su se spremali te večeri da izađu kada je Gabrijela ustanovila da im nedostaju vrijedne stvari..

"Otvorila je kutiju, sata nije bilo. Nakon toga počela je da otvara kutije sa satovima i nakitom - bile su prazne. Vidjela je da je nestao i veliki zlatni grb Crne Gore", ispričao je sagovornik Vijesti.

U istrazi na licu mjesta je saslušana posluga kada je, kako se navodi, Pešukićeva "odmah priznala da je mjesecima uzimala ručne časovnike, zlato, nakit, te da je sve što je ukrala i prodala.

O krađi iz kuće vlasnika Prve banke formiran je predmet, ali o tome za Vijesti nisu željeli da govore ni u Upravi policije ni u Specijalnom tužilaštvu, nadležnom za taj slučaj.

Iz izvora bliskih istrazi se navodi da je Pešukićeva već prve noći priznala da je isključivo sama krala nakit i druge vrijedne stvari, a potom ih prodavala, pa je tako sat, zbog kojeg je otkrivena, prodala za 100.000 evra, kao polovan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije