Ex -Yu

Mediji: Šta je ubica djece naveo kao motiv za monstruozni zločin

Mediji: Šta je ubica djece naveo kao motiv za monstruozni zločin
Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL | Mediji: Šta je ubica djece naveo kao motiv za monstruozni zločin

​Haralda Kopitza, monstruma koji je u noći s petka na subotu ubio svoje troje djece, policija još nije ispitala.

Index je saznao šta je Kopitz ispričao u KBC-u Sestre milosrdnice, gdje je primljen nakon što je te noći pokušao samoubistvo.

Policija će ga uhapsiti čim ga otpuste iz Vrapča

Inače, Kopitz je danas iz KBC-a Sestre milosrdnice prebačen u Psihijatrijsku bolnicu Vrapče. Ubica je u KBC-u Sestre milosrdnice cijelo vrijeme bio pod prismotrom policije, a pod policijskom pratnjom bio je i danas poslijepodne, kad je prebačen u Psihijatrijsku bolnicu Vrapče.

U psihijatrijskoj bolnici smatrali su da nema potrebe za daljom hospitalizacijom, pa su ga vrlo brzo otpustili iz bolnice, nakon čega je priveden u krim-policiju na ispitivanje.

Šta je Kopitz rekao o motivima za monstruozno ubistvo djece?

Austrijanac koji je u zagrebačkim Mlinovima ubio troje svoje djece, sedmogodišnje blizance i četverogodišnjeg dječaka, tek je danas u bolnici progovorio o svojim motivima za monstruozni zločin. Prije toga ljekari s njim nisu uspjeli razgovarati.

Kopitz je u bolnici rekao da mu je teško pa je dodao da mu je žao što je još uvijek živ.

Rekao je da je već duže bez posla, dodavši da se javljao prijateljima i pokušao naći posao, ali bez uspjeha. Rekao je i da mu je istekla kirija za stan te da više nije imao kuda otići. Upravo to navodi kao motiv za nezapamćeni zločin.

Rekao da je ubio djecu "kako bi bila s njim kad umre"

Naime, Kopitz je u bolnici rekao da je zbog toga odlučio sebi oduzeti život, a prije toga i vlastitoj djeci kako "ne bi bio sam, već kako bi i djeca bila zajedno uz njega kada umre".

Djeci dao tablete za spavanje, a potom ih ugušio

Inspektori su prvo vjerovali da je Kopitz vlastitu djecu ugušio, ali kako je vrijeme odmicalo, postajali su sve skloniji verziji prema kojoj je ubica prvo svoju djecu omamio tabletama, a potom ih ugušio. Kopitz je upravo tu drugu verziju događaja ispričao i u bolnici.

Podsjetimo, obdukcija na tijelima ubijene djece je gotova, ali rade se dodatni toksikološki pregledi kako bi se utvrdilo kako su djeca ubijena, trovanjem tabletama ili gušenjem.

Ponovo bi se pokušao ubiti da ima mogućnost i način

Trostruki ubica vlastite djece u bolnici je rekao i da bi, kad bi imao mogućnost i način, ponovo pokušao samoubistvo.

Sebe je opisao kao osjećajnu, ali i grubu osobu. Rekao je da se unazad posljednja tri mjeseca osjećao tužno, potišteno i napušteno, a posljednjih dana očajno, dodajući da više nije vidio nikakvog izlaza iz situacije.

Popio je više od 100 tableta nakon što je ubio djecu

Kako Index saznaje, radnici Hitne pomoći su uz Kopitza u noći s petka na subotu našli čak pet kutija različitih tableta.

Ubica je u bolnici rekao da je popio više od 100 tableta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije