Ex -Yu

Medvedev sa Grabar-Kitarović: Obnoviti bilateralnu saradnju

Medvedev sa Grabar-Kitarović: Obnoviti bilateralnu saradnju
Foto: Tanjug | Medvedev sa Grabar-Kitarević: Obnoviti bilateralnu saradnju

MOSKVA - Ruski premijer Dmitrij Medvedev izjavio je tokom sastanka sa hrvatskim predsjednikom Kolindom Grabar Kitarović da je neophodno obnoviti sve mehanizme bilateralne saradnje, te istakao važnost redovnog i pragmatičnog dijaloga.

On je ocijenio da posjeta hrvatskog predsjednika Rusiji daje mogućnost podsticanja razvoja odnosa dvije zemlje, prenosi Tas.

Kitarovićeva se danas u Moskvi sastala i sa predsjednikom gornjeg doma ruskog parlamenta Valentinom Matvijenko, koja je istakla da posjeta hrvatskog predsjednika Rusiji pokazuje da je Hrvatska zainteresovana za razvoj odnosa u svim oblastima, dodajući da je i Rusija zainteresovana za saradnju u ekonomskoj, humanitarnoj i kulturnoj oblasti.

Matvijenko je istakla važnost ekonomskog rusko-hrvatskog foruma, koji je održan u Rusiji tokom posjete Kitarovićeve, te ukazala da je za rast obima trgovine i razvoja ekonomskih odnosa neophodno češće organizovati sastanke privrednika dvije zemlje.

Ona se saglasila da dvije zemlje imaju različite stavove o nekim problemima. "Ali u okviru dijaloga mi smo dužni da slušamo i čujemo jedni druge, da se trudima da tražimo međusobno prihvatljiva rješenja", dodala je Matvijenko.

Kitarovićeva je na sastanku sa Matvijenko istakla da Zagreb smatra važnim razvoj dijaloga sa Moskvom o pitanjima bezbjednosti i borbe protiv zajedničkih prijetnji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije