Ex -Yu

Migrant pao sa stijene na Plješevici

Migrant pao sa stijene na Plješevici
Foto: MUP RH | Migrant pao sa stijene na Plješevici

Sinoć u 20.55 sati policijski službenici Stanice granične policije Korenica su prilikom pojačanog postupanja suzbijanja nezakonitih migracija na makadamskom putu u mjestu Šeganovac uhvatili dva muškarca bez ličnih dokumenata, koji su tom prilikom izjavili da se u šumskom predjelu planine Plješevica, iznad naselja Šeganovac, nalazi muškarac koji se teško povrijedio prilikom pada sa stijene.

O svemu je odmah obaviještena i Hitna medicinska pomoć iz Korenice te se krenulo u potragu za osobom.

Policijski službenici Stanice granične policije Korenica, pripadnici Antiterorističke jedinice Lučko i tim Hitne medicinske pomoći su nakon nekoliko prepješačenih kilometara na opisanom mjestu zatekli povrijeđenog muškarca koji je ležao na tlu. Muškarcu je odmah pružena prva pomoć, a potom su ga na nosilima donijeli do prvog pristupačnog puta gdje ih je čekalo vozilo Hitne medicinske pomoći.

Nakon pregleda u Opštoj bolnicu u Gospiću utvrđeno je kako je teže povrijeđen te je na daljnje liječenje upućen u KBC Rijeka gdje je i zadržan.

S obzirom da je utvrđeno da su svi muškarci nezakonito prešli državnu granicu, u toku je utvrđivanje njihovog identiteta te daljnje postupanje u skladu s hrvatskim i evropskim zakonodavstvom, poručuju iz policije.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije