Ex -Yu

Milanović na poziv Đukanovića u dvodnevnoj posjeti Crnoj Gori

Milanović na poziv Đukanovića u dvodnevnoj posjeti Crnoj Gori
Foto: N.N. | Milanović na poziv Đukanovića u dvodnevnoj posjeti Crnoj Gori

PODGORICA - Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović boraviće od danas u dvodnevnoj zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, na poziv crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića.

Milanović će u Crnu Goru doputovati danas vojnim brodom u luku Tivat, nakon čega će ga u rezidenciji na Cetinju, uz najviše državne počasti, dočekati Đukanović.

"Predsjednici će nakon susreta i zvaničnog sastanka uz prisustvo delegacija dati izjave za javnost", najavljeno je iz kabineta predsjednika Crne Gore.

U saopštenju je navedeno da će Đukanović i Milanović posjetiti Muzej kralja Nikole na Cetinju.

Drugog dana posjete, predsjednici će ispred katedrale Svetog Tripuna u Kotoru prisustvovati tradicionalnom kolu Bokeljske mornarice, posjetiti Katedralu i Kotorsku biskupiju, nakon čega je planiran radni ručak, koji u čast visokog gosta priređuje Đukanović.

Milanović će se, tokom zvanične posjete Crnoj Gori, sastati s predsjednikom Skupštine Ivanom Brajovićem i premijerom Duškom Markovićem, a planiran je i susret sa predstavnicima Hrvatske zajednice u Crnoj Gori.

"Posjeta predsjednika Hrvatske, aktuelne predsjedavajuće Savjetu EU, prva je zvanična predsjednička posjeta nakon višemjesečne obustave međudržavnih aktivnosti prouzrokovane pandemijom virusa korona", navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije