Ex -Yu

Milanović spreman da posjeti Hrvate u Srbiji

Milanović spreman da posjeti Hrvate u Srbiji
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Milanović spreman da posjeti Hrvate u Srbiji

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Zoran Milanović izrazio je danas spremnost da posjeti Hrvate koji žive u Srbiji i tako potvrdi brigu Hrvatske za hrvatsku zajednicu u susjednoj državi.

Milanović je tokom razgovora na Pantovčaku sa predstavnicima Hrvata u Srbiji ukazao da je poštivanje prava i zaštita nacionalnih manjina bio i ostao važan kriterijum na putu prema članstvu u EU, saopšteno je iz kabineta hrvatskog predsjednika.

On je istakao da očekuje da će se standardi koje Hrvatska primjenjuje u zaštiti i promociji prava nacionalnih manjina u jednakoj mjeri primjenjivati i za hrvatsku nacionalnu manjinu u Srbiji.

Predstavnici Hrvatskog nacionalnog vijeća i Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini upoznali su Milanovića sa svojim dosadašnjim djelovanjem u zaštiti i promociji prava Hrvata u Srbiji, kao i s uslovima u kojima djeluju, te problemima s kojima se susreću.

Sastanku na Pantovčaku prisustvovali su predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Jasna Vojnić, potpredsjednik ovog vijeća za Suboticu Ladislav Suknović, te predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije