Ex -Yu

Milošević: Crnogorska Vlada još nije donijela konačnu odluku o otvaranju granica

Milošević: Crnogorska Vlada još nije donijela konačnu odluku o otvaranju granica
Foto: Arhiva | Milošević: Crnogorska Vlada još nije donijela konačnu odluku o otvaranju granica

BEOGRAD - Ambasador Crne Gore u Srbiji Tarzan Milošević izjavio je da crnogorska Vlada još nije donijela konačnu odluku o otvaranju granica i podsjetio da je premijer Duško Marković rekao da globalna kretanja ukazuju na proširenje kruga država prema kojima bi Crna Gora mogla otvoriti granicu.

"Kao što ste čuli iz izjave premijera Duška Markovića, Nacionalno koordinaciono tijelo treba da donese odluku koja će se primjenjivati od 1. juna, a u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje", rekao je Milošević.

On je za portal "Mondo" naveo da je Marković na osnovu stava Instituta za javno zdravlje saopštio da se očekuje otvaranje granica sa zemljama koje u ovom trenutku ispunjavaju određene epidemiološke kriterijume, kao i da je "jasno naglasio da će se naredba odnositi i na druge zemlje koje do njenog stupanja na snagu budu ispunile te uslove".

"Premijer je istakao da globalna kretanja ukazuju i na proširenje kruga država prema kojima bi Crna Gora mogla da otvori granicu", naveo je Milošević.

On je rekao da čvrsto vjeruje da će se vrlo brzo uspostaviti kvalitetna komunikacija između Crne Gore i Srbije u pogledu slobodnog kretanja ljudi, pštujući sve ono što su do sada, na kvalitetan način, preduzele i uradile obje države radi zaštite zdravlja svojih građana. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije