Ex -Yu

Ministar: U Domu "Doživeti stotu" zapošljava se novi kadar

Ministar: U Domu "Doživeti stotu" zapošljava se novi kadar
Foto: Pixabay | Ministar: U Domu "Doživeti stotu" zapošljava se novi kadar

BEOGRAD - U Domu za stare "Doživeti stotu" u Zemunu u najkraćem roku biće zaposlen novi kadar, a preduzeti su svi neophodni koraci kako bi se pomoglo u prevazilaženju problema nastalih zbog širenja virusa korona među zaposlenima i korisnicima ove ustanove, najavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević.

Mediji su sinoć prenijeli da je virus korona potvrđen kod šest korisnika tog Doma, direktorke ove ustanove socijalne zaštite i jedne medicinske sestre.

Direktorka doma "Doživeti stotu" u Zemunu Svetlana Filipović potvrdila je danas da su ona i još šest korisnika te ustanove zaraženi virusom korona i da je o tome obavijestila nadležne i zatražila pomoć.

Ona je Tanjugu u telefonskom razgovoru rekla da je trenutno u bolnici i da je o infekciji odmah obavijestila Institut za javno zdravlje Batut i Ministarstvo zdravlja i zatražila pomoć.

Prema riječima ministra Ðorđevića, direktorka doma obratila se prvi put juče Ministarstvu za rad sa informacijama o virusu korona i problemima u toj ustanovi.

“Po saznanju o aktuelnoj situaciji u domu, kontaktirali smo Ministarstvo zdravlja, Zavod za javno zdravlje i Krizni štab Beograda radi dobijanja informacija i instrukcija. Naložio sam državnom sekretaru Nenadu Neriću da poseti dom, što je on jutros i učinio i obavio razgovor sa volonterima, kojih u toj ustanovi sada ima troje“, rekao je ministar, a navodi se u saopštenju.

U domu se trenutno nalazi 17 korisnika koji nemaju simptome virusa korona, i smješteni su u svojim sobama i njihovo stanje se prati.

Ustanova je dezinfikovana, obezbijeđeni su hrana i lijekovi i zaraženi virusom korona zbrinuti su na adekvatan način, dodao je ministar.

“Kako bismo korisnicima koji su u Domu obezbedili potrebnu negu naložio sam Nacionalnoj službi za zapošljavanje da u što kraćem roku obezbedi adekvatan kadar. Nastavićemo da pratimo situaciju i verujem da ćemo sve prevazići na najbolji mogući način”, podvukao je ministar .

On je apelovao na ostale domove za stare da ukoliko se pojavi problem odmah, bez odlaganja, obavijeste resorno ministarstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije