Ex -Yu

Ministar zaprijetio: Nema više državne pomoći za one koji krše mjere

Ministar zaprijetio: Nema više državne pomoći za one koji krše mjere
Foto: Pixabay/Ilustracija | Ministar zaprijetio: Nema više državne pomoći za one koji krše mjere
Tanjug

ZAGREB - Potpredsjednik hrvatske vlade i ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović zaprijetio je danas da ugostitelji koji krše korona mjere ograničenja neće imati pravo na pomoć države.

On je izjavio da je bilo oko 30 ugostiteljskih objekata koji su kršili mere, prenosi portal Index.

"Mislim da upravo vijeće Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZ Z) ima uskoro sjednicu na kojoj će dodatno razraditi uslove za naknade koje se isplaćuju vezano za smanjeno poslovanje pojedinih sektora zbog mjera Stožera. Sigurno je da oni koji budu kršili mjere neće imati pravo na kompenzaciju jer to nema logike. S jedne strane dobijaš naknadu od države, a s druge se ne pridržavaš mjera", rekao je Božinović.

Prema njegovim riječima, vijeće HZZ-a će već sljedeće nedjelje donijeti tu izmjenu uslova.

Božinović je dodao da je najvažnije da se poruka o nužnosti pridržavanja mjera primjenjuje svuda i što šire.

"Zadnjih dana da su se svi nekako opustili nakon boljih brojki (o broju novozaraženih) i sad vidimo da se situacija pogoršava", rekao je on i zaključio da kršenje mjera znači da "smo svi skupa žrtve takvog ponašanja manjeg dijela onih koji se bave određenim djelatnostima".

Božinović je u tom kontekstu kao primjer naveo bašte restorana i terase ograđene providnim plastičnim folijama ili staklom, i ocijenio da "kad se one griju i kad se ljudi okupljaju tamo, to više nema veze s otvorenim prostorom i onim čime se Štab rukovodio kad je odlučio o otvaranju terasa".

"Svi oni koji to rade reskiraju poslovanje svojih kolega, pogotovo onih koji se pridržavaju mjera. Ne jednom su nam predstavnici udruženja iz tog sektora sugerisali da se kažnjavaju oni koji krše mjere", naveo je on.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije