Ex -Yu

Miroslav Mika Aleksić pred sudom na pripremnom ročištu

Miroslav Mika Aleksić pred sudom na pripremnom ročištu
Foto: Facebook | Miroslav Mika Aleksić pred sudom na pripremnom ročištu
Tanjug

BEOGRAD - Vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću optuženom za više silovanja i polnih uznemiravanja polaznica njegove škole sutra treba da se održi pripremno ročište pred suđenje u Višem sudu u Beogradu.

Aleksić će u sud doći sa slobode, odnosno iz kućnog pritvora, pošto mu je 10. septembra Apelacioni sud ukinuo pritvor i odredio zabranu napuštanja stana uz elektronski nadzor.

Na ročištu će se kratko izjasniti da li je kriv povodom optužbi za koje se tereti, a potom će se utvrđivati koji će se dokazi izvoditi tokom suđenja.

Suđenje će biti zakazano po završetku pripremnog ročišta i trebalo bi da bude javno, osim ako učesnici postupka ne zatraže od suda isključenje javnosti zbog zaštite privatnosti.

Aleksić je optužen za četiri krivična djela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih djela polnog uznemiravanja, od čega su dva takođe kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksulano zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge djevojke.

Uhapšen je 16. januara i do 10. septembra je bio u pritvoru.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije