Ex -Yu

Mitropolija nema informaciju da je vladika Joanikije zaražen

Mitropolija nema informaciju da je vladika Joanikije zaražen
Foto: Pixabay | Mitropolija nema informaciju da je vladika Joanikije zaražen

PODGORICA - U Mitropoliji crnogorsko-primorskoj nisu mogli potvrditi informaciju pojedinih medija o navodnoj zaraženosti virusom korona Njegovog preosveštenstva episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija, koji je administrator ove mitropolije Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Iz Radio "Svetigore" su večeras saopštili da će oni objavljivati sve informacije o zdarvstvenom stanju vladike Joanikija samo nakon što to objavi Mitropolija crnogorsko-primorska na svom zvaničnom sajtu ili putem saopštenja.

Vladika Joanikije juče je bio u Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici i njegov boravak je, kako se navodi, protekao u najboljem redu.

Pojedini mediji objavili su, pozivajući se na nezvaniče izvore, da je vladika Joanikije zaražen virusom korona.

"Blic" je nezvanično u Mitropoliji crnorgorsko-primorskoj saznao da je vladika uradio test na koronu, a rezultati će biti poznati sutra.

Kako navode iz Mitropolije, vladika za sada nema simptome uobičajene za korona virus.

"On osjeća umor posljednjih dana, što je i razumljivo zbog smrti mitropolita Amfilohija, ali je ipak otišao da se testira", dodaju iz Mitropolije.

Crnogorski portal CdM objavio je ranije večeras, pozivajući se na neimenovane izvore, da je vladika Joanikije pozitivan na virus korona. Vladika Joanikije imenovan je poslije smrti mitropolita Amfilohija za administratora Mitropolije crnogorsko-primorske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije