Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Mitropolit Amfilohije predvodi litiju u Kotoru

Mitropolit Amfilohije predvodi litiju u Kotoru
Foto: N.N. | Mitropolit Amfilohije predvodi litiju u Kotoru
Srna

CETINJE - Moleban Presvetoj Bogorodici biće služen večeras u Crkvi Svetog Nikole u Kotoru, nakon kojeg će krenuti litija koju će predvoditi Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

Moleban će biti služen od 18.00 časova, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

Okupljanje vjernika je u 17.00 časova kod Crkve Pokrova Presvete Bogorodice, a vjernici će se kretati magistralnim putem prema Starom gradu i Crkvi Svetog Nikole, saopšteno je iz Srpske pravoslavne crkvene opštine kotorske.

U saopštenju se mole učesnici da iz svojih domova ponesu po jednu ikonu koju će nositi na molebanu i litiji.

"Vjerni narod će u 14.00 časova krenuti i iz 17 kilometara udaljenog Risna /Crkva Svetog Pera i Pavla/ do naselja Sveti Stasije, odakle će se nastaviti priobalnim putem do Starog grada", navedeno je na sajtu Mitropolije crnogorsko-primorske.

Njegovo preosveštenstvo Episkop dioklijski Metodije predvodiće krsni hod ulicama Bara, nakon molebna koji će se služiti u Sabornom hramu Svetog Jovana Vladimira, sa početkom u 18.00 časova.

Molebani u crkvama i hramovića i litije će biti održane u Andrijevici, Nikšiću, Beranama, Podgorici, Herceg Novom, Budvi, Bijelom Polju, Pljevljima i drugim mjestima u Crnoj Gori.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije