Ex -Yu

Mitropolija: Stanje Amfilohija nepromijenjeno u odnosu na jutros

Mitropolija: Stanje Amfilohija nepromijenjeno u odnosu na jutros
Foto: Tanjug | Mitropolija: Stanje Amfilohija nepromijenjeno u odnosu na jutros

Stanje mitropolita Amfilohija je u odnosu na današnji izvještaj nepromijenjeno, saopštila je Mitropolija crnogorno-primorska nakon što su mediji objavili da je mitropolit preminuo.

Pojedini mediji su javili da je mitropolit umro, ali su vijest ubrzo povukli.

"Povodom dezinformacija koje se pojavljuju u vezi sa zdravstvenim stanjem Mitropolita Amfilohija obavještavamo javnost da je u odnosu na današnji izvještaj nepromijenjeno. Problem koji je napravio pneumomediostinum - vazduh u sredogruđu je pod nadzorom ljekarskog tima koji od samog početka bolesti visokopreosvećenog mitropolita Amfilohija se brine o njegovom oporavku", navodi se u saopštenju MCP.

Pojavile su se i informacije da je vladika na respiratoru. Lider koalicije "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić je večeras na Twitteru objavio da se moli za njegovo zdravlje i poziva građane da mu se pridruže u molitvi.

Na crnogorskim medijima nije bilo večeras nikakvih vijesti o Amfilohijevom stanju.

Podsjećamo, tokom današnjeg kontrolnog pregleda otkriveno je da mitropolit Amfilohije otežano diše uz bol u grudnom košu.

Odmah su urađene sve analize. Takođe i skener plućne arterije i skener pluća.

Snimak je pokazao da je uzrok otežanog disanja i bola pojava vazduha u sredogruđu ili pneumomediostinum, koji se često javlja u situacijama u kojima pacijent ima osetljiva pluća zbog dužine trajanja upalnog procesa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije