Ex -Yu

Mjere bezbjednosti u Zagrebu podignute na najviši nivo

Mjere bezbjednosti u Zagrebu podignute na najviši nivo
Foto: Ilustracija | Mjere bezbjednosti u Zagrebu podignute na najviši nivo

Zbog dolaska evropskih komesara u Zagreb i zvaničnog početka predsjedavanja Hrvatske Savjetom EU, mjere bezbjednosti u prestonici podignute su na najviši nivo.

U Hrvatskoj se obilježava zvanični početak predsjedavanja Hrvatske Savjetom EU, a predsjedavanje će biti otvoreno koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Prema dostupnim podacima, za bezbjednost tokom predsjedavanja brinuće se nekoliko stotina pripadnika policije, a pripadnici Uprave za posebne poslove bezbjednosti pripremali su se nekoliko mjeseci na poligonu kod Vrbovca za poslove obezbjeđenja visokih funkcionera koji će sljedećih šest mjeseci proći kroz Hrvatsku.

Duž puteva kojima će prolaziti kolone vozila sa evropskim funkcionerima, variće se šahtovi, a na lokacijama sastanaka ponovo će biti policajci sa antidron puškama.

Zagrebačka policija u sredu je upozorila građane Zagreba da se danas i sutra do 16 sati očekuju manje gužve i povremeni zastoji u saobraćaju.

Svečano otvaranje predsjedavanja uveličaće svih 27 komesara Evropske komisije predvođeni predsjednicom EK Ursulom fon der Lajen. Za visoke zvaničnike na aerodromu je predviđen i poseban prolaz radi obavljanja policijskih i carinskih poslova, a jedan je VIP salon uređen i na terminalu generalne avijacije za putnike koji će tokom predsjedavanja u Zagreb dolaziti privatnim avionima.

Kako se navodi, zvaničnici će biti raspoređeni u tri zagrebačka hotela Westin, Sheraton i Hilton.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije