Ex -Yu

Mladić koji je jahtom udario u čamac kod Budve na slobodi za 330.000 evra

Mladić koji je jahtom udario u čamac kod Budve na slobodi za 330.000 evra
Foto: Pixabay ilustracija | Mladić koji je jahtom udario u čamac kod Budve na slobodi za 330.000 evra

Sin srpskog biznismena, M. S. (17), koji je optužen za izazivanje pomorske nesreće u kojoj je nedaleko od Budve poginula policajka Maja Šljivančanin (30), poslije mesec dana u pritvoru biće pušten da se brani sa slobode. Kotorski Osnovni sud prihvatio je jemstvo od 330.000 evra u nekretninama koje je položila porodica maloljetnika.

Nesreća se, podsjetimo, dogodila 11. jula na moru kod Budve, kada je jahta kojom je upravljao M. S. udarila u manju barku u kojoj su bili pokojna žena i njen vjerenik.

Došao avionom

"Jahtom je upravljao maloljetni M. S. i on se tereti da je izvršio krivična djela protiv opšte sigurnosti i izazivanje opšte opasnosti. Jemstvo se sastoji od nekretnina vrijednosti nešto više od 330.000 evra. Po pravosnažnosti rješenja, sedamnaestogodišnji M. S. će se braniti sa slobode", potvrdio je za crnogorske medije portparol Osnovnog suda u Kotoru Špiro Pavićević i naveo da je istim rješenjem maloljetniku stavljena mjera nadzora, tj. zabrana napuštanja boravišta u Budvi.

U optužnom prijedlogu, po kom će se mladiću suditi u Kotoru, kako navode crnogorski mediji, tužilaštvo je sedamnaestogodišnjaku stavilo na teret da je nesreću izazvao iz nehata.

M. S., kako su ranije pisali mediji u Srbiji, rodom je iz Novog Sada, ali sa porodicom živi u Beogradu i učenik je jedne beogradske gimnazije.

Mladić rekao da nije video čamac

M. S. uhapšen je 11. jula, istog dana kada se tragedija dogodila, a dva dana kasnije poslije saslušanja određen mu je pritvor do 30 dana. Prema informacijama crnogorskih medija, bio je u šoku i tokom saslušanja, zbog teškog psihičkog stanja, uspio je malo da ispriča o tragediji.

"Saslušanju su prisustvovali maloljetnikov otac, inače vlasnik jahte, kao i predstavnik Centra za socijalni rad. Tinejdžer je rekao da nije vidio barku ispred sebe, kao i da je prošlog ljeta dobio dozvolu za upravljanje čamcem", prenijeli su crnogorski mediji.

"On je u Crnu Goru došao nekoliko dana prije nesreće privatnim avionom. Jahta koju je vozio kobnog dana vlasništvo je njegovog oca. U vrijeme nesreće na njoj je bilo još sedam osoba i niko nije povrijeđen", prenijeli su izvori iz istrage.


Sudar jahte i barke, poginula djevojka kod Budve

Detalji nesreće: Jahta srpskog državljanina udarila u barku, nastradala službenica policije


Prepolovio čamac

Navodno i jahta i manji čamac u trenutku nesreće kretali su se iz pravca ostrva Sveti Nikola ka Jazu. Jahta duga 12 metara udarila je u čamac i bukvalno ga prepolovila. U pomoć Maji Šljivančanin, inače ćerki bivšeg gradonačelnika Žabljaka Isaila Šljivančanina, i njenom vjereniku Vladanu Stanišiću (36), koji je, iako teško povređen, pokušao da pomogne djevojci, u pomoć su došli i ribari koji su bili u blizini, ali njoj nije bilo spasa.

"Gliser je plovio pod američkom zastavom i ima registracione papire države Delaver, gdje je označen kao motorni čamac. Prema nezvaničnim informacijama, otac osumnjičenog tinejdžera iz Srbije gliser je kupio od rođaka Svetozara Marovića, nekadašnjeg predsjednika Srbije i Crne Gore", preneli su izvori iz istrage.

(Kurir.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije