Ex -Yu

Mladićevoj odbrani ponuđena tri termina za medicinsku posjetu

Mladićevoj odbrani ponuđena tri termina za medicinsku posjetu
Foto: N.N. | Mladićevoj odbrani ponuđena tri termina za medicinsku posjetu

HAG - Sekretarijat Haškog tribunala saopštio je danas da je odbrani generala Ratka Mladića ponudio tri grupe termina za posjetu dva ljekara iz Srbije, kao i da je predložio da bi njihova posjeta mogla da bude organizovana i prije toga, pošto mu je ranije dostavljena neophodna dokumetacija stranih eksperata.

U dopisu sudskom vijeću, Sekretarijat nije naveo koje je datume ponudio, ali je ukazao da je moguće organzivati posjetu i prije njih.

Sekretarijat je pozvao Mladićeve branioce da se izjasne da li je posjeta mogća prije ponuđenih datuma.

Odbrana Ratka Mladića smatra da je posejta srpskih lekara neophodna da bi se utvrdila njegova procesna sposobnost, odnosno da li može da učestvuje u postupku, i tim povodom je zatražila da se odloži izricanje presude, koje je predviđeno za 22. novembar.

Tužilaštvo Haškog tribunala zatražilo je od sudskog vijeća da odbije zahtjev Mladićeve odbrane.

Mladić, koji je bio vrhovni komadant Vojske Republike Srpske, optužen je za ratne zločine počinjene na teritoriji Bosne i Hercegovine tokom 1992. do 1995. godine

Vlada Srbije nedavno je na zahtjev njegovih branilaca i porodine dala garancije za Mladićevo puštanje na privremenu slobodu iz pritvora Haškog tribunala radi l iječenja, a odgovor Haga se i dalje čeka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije