Ex -Yu

Modričanin heroj u Sloveniji: Izvukao ženu i dijete ispod srušenog stabla

Modričanin heroj u Sloveniji: Izvukao ženu i dijete ispod srušenog stabla
Foto: Facebook | Modričanin heroj u Sloveniji: Izvukao ženu i dijete ispod srušenog stabla u parku

LJUBLJANA - Veliko nevrijeme je danas oko 15 časova pogodilo je Sloveniju gdje je uništavalo automobile i nosilo krovove, a u parku Tivoli u Ljubljani odigrala se prava drama.

Naime, u kratkom periodu se stvorilo veliko nevrijeme i stablo u parku je palo na ženu i dijete koji su bili u šetnji, a srećom, prolaznici, među kojima je bio i Boban Miladinović rodom iz Modriče, su to primijetili te spasili ženu i dijete od veće tragedije.

Kako kaže Boban Miladinović sve se jako brzo odigralo.

"Počeo je jak vjetar, nisam očekivao da je nešto jako, izašao sam na čistinu i onda je počelo baš da jako duva. Krenuo sam par metara stazom i ispred mene na 20 metara pada drvo na stariju ženu i njenog sina", pojašnjava Miladinović za "Avaza".

Kaže da u tom trenutku nije nešto puno razmišljao.

"Pritrčao sam i pokušavao ih izvući ispod debelih grana. Sa druge strane je isto padalo drveće. Uspio sam nekako, pretrčali su i neki stranci kad su vidjeli da se nešto događa", kazao je Miladinović.

Kako pojašnjava to je bio pravi metež, svi su pobjegli ispod podvožnjaka te je bilo bitno da što prije izvuku unesrećene dok ne padne drugo drvo.

Povezana vijest: Snažno nevrijeme u Sloveniji: Vjetar čupao krovove, ima povrijeđenih

Jako nevrijeme, osim Slovenije, pogodilo je danas i Italiju. Dvije osobe su poginule prilikom pada drveća u centralnoj Italiji, kada su snažne oluje pogodile nekoliko regiona poslije višenedjeljnih izuzetno visokih temperatura, saopštile su italijanske spasilačke službe.

Opširnije na linku:  Jaka oluja u Italiji: Nasmrt zgnječeni muškarac i žena

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije