Ex -Yu

Moskva će podržati samo Ustav Srbije i Rezoluciju 1244

Moskva će podržati samo Ustav Srbije i Rezoluciju 1244
Foto: N.N. | Moskva će podržati samo Ustav Srbije i Rezoluciju 1244
Tanjug

MOSKVA - Rusija će podržati svako rješenje po pitanju Kosova koje podržava srpski narod, a koje je u skladu sa Ustavom Srbije i Rezolucijom 1244 Savjeta bezbjednosti UN.

To je ocijenjeno je na sastanku koji su održali ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i predsjednik Odbora za spoljnu politiku u Savjetu Federacije Rusije, Konstantin Kosačov.

Popović je izrazio zahvalnost Rusiji i predsjedniku Vladimiru Putinu na principijelnoj podršci ove zemlje u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

"Zahvalni smo Rusiji na poštovanju međunarodnog prava i stavu da će podržati samo ono rešenje za Kosovo koje je u okviru Ustava Republike Srbije i Rezolucije 1244”, rekao je Popović i dodao da "jedino takvo rešenje garantuje očuvanje mira i ekonomsku budućnost i za Srbe i za Albance na Kosovu", saopšteno je iz resornog ministarstva.

Kosačov je istakao da srpski narod na Kosovu može da računa na podršku Rusije.

"Poručujem Srbima na Kosovu da je Rusija uz srpski narod i Srbiju", istakao je Kosačov i dodao da će Rusija ostati dosljedna u poštovanju međunarodnog prava i Rezolucije 1244 koje Kosovo prepoznaje kao integralni i neotuđivi dio Srbije.

Popović i Kosačov su razgovarali o načinima kako da se obezbijedi veća ekonomska pomoć za srpsku zajednicu na Kosovu, ocijenivši da je ekonomska perspektiva ključna za ostanak i povratak Srba na Kosovo, navodi se u saopštenju.

 

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije