Ex -Yu

Muškarac iz BiH osuđen za krađu i silovanje u Sloveniji

Muškarac iz BiH osuđen za krađu i silovanje u Sloveniji
Foto: Ilustracija | Muškarac iz BiH osuđen za krađu i silovanje u Mariboru, zabranjen mu ulazak u Sloveniju

LJUBLJANA - Sud u Mariboru osudio je danas na pet godina i tri mjeseca zatvora, protjerivanje i petogodišnju zabranu ulaska u Sloveniju 26-godišnjeg hrvatskog državljanina sa stalnim prebivalištem u BiH i privremenim u Sloveniji, nakon nagodbe s tužilaštvom i priznanja dvije pljačke i jednog silovanja.

Slovenački mediji prenijeli su da se radi o Aleksandru Miljušu, porijeklom iz Vojnića kod Karlovca, koji je uhapšen u Mariboru nakon što je u obližnjem Miklavžu oteo 22-godišnju djevojku, koju je uz prijetnju pištoljem silovao i opljačkao, prenosi Hina.

Suđenje je održano iza zatvorenih vrata, a Miljuš je krivična djela priznao u nagodbi s tužilaštvom.

Kako se navodi, u Mariboru se protiv Miljuša vodi i više drugih postupaka u fazi predkrivične istrage, među ostalim i da je sa još dvije osobe izvršio otmicu 37-godišnjeg muškarca u centru Maribora.

Slovenački mediji prenijeli su i da policija Hrvatu pripisuje i pljačku prodavnice u Mariboru 11. septembra uz prijetnju nožem, krađu opreme u prostorijama fudbalskog kluba iz Kopra i krađu automobila u kojemu su bili ključevi, kao i da se širom Slovenije vozio ukradenim automobilima sa lažnim tablicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije