Ex -Yu

Mustafa optužio Tačija i Haradinaja za stanje na Kosovu

Mustafa optužio Tačija i Haradinaja za stanje na Kosovu
Foto: Anadolija | Mustafa optužio Tačija i Haradinaja za stanje na Kosovu

PRIŠTINA - Lider najuticajnijeg opozicionog Demokratskog saveza Kosova, Isa Mustafa, optužio je danas Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja da su odgovorni za trenutnu situaciju na Kosovu, koja je veoma loša u gotovo svim segmentima društva, posebno u odnosima sa međunarodnim partnerima.

Mustafa je na konferenciji za novinare, nakon sjednice stranačkog Predsjedništva, rekao da je raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora jedini način za izlazak iz krize.

Lider DSK je rekao i da, bez obzira na to što se sastaje sa Tačijem ili Haradinajem, niko na Kosovu ne treba ni da pomisli da će tu stranku neko moći da natjera da u ovom mandatu zmeni Alijansu za budućnost Kosova, kako bi spasao najuticajniju vladajuću Demokratsku partiju Kosova.

"Nikada nećemo uraditi tako nešto: oni koji su to učinili treba da se sami peru i tako reše svoje probleme", rekao je Mustafa i dodao da bi Priština trebalo da vude oprezna kada je riječ o odnosima sa SAD i dijalogu sa Beogradom, prenio je Zeri.

Tačiju je poručio da kosovski ustav nije njegova harmonika, a Haradinaju da se, kadaje o taksama na proizvode iz Srbije i BiH, ponaša kao da je Kosovo njegova imovina.

Za Haradinaja je rekao da je njegova ustavna dužnost da vodi dijalog sa Beogradom.

"Nema drugih odgovornih za današnju situaciju. Imamo problem nezaposlenosti, problem porodice, sumnjivih ugovora u obrazovanju, zdravstvu...", rekao je Mustafa i dodao da je raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora jedino rješenje za izlazak iz krize.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije