Ex -Yu

Na Cetinju u utorak Dan žalosti

Na Cetinju u utorak Dan žalosti
Foto: cetinje.me | Na Cetinju sutra Dan žalosti

PODGORICA - Na Cetinju će sutra biti Dan žalosti zbog alarmantne epidemiološke situacije i smrti 10 osoba koja su od početka marta preminula od posljedica zaraze virusom korona, saopšteno je iz Operativnog štaba za borbu protiv zarazne bolesti kovid 19.

Od 1. do 14. marta registrovana su 294 oboljela od ove bolesti, a oporavilo se 251 lice.

"U martu je na Cetinju prosječno dnevno obolijevalo 21 lice od kovida 19, a u februaru 16 lica", navedeno je u saopštenju.

Iz Operativnog štaba su precizirali da je od početka pandemije na Cetinju preminulo 57 osoba, a više od 2.800 je bilo zaraženo virusom korona.

U kovid ambulanti Doma zdravlja Cetinje prošle godine pregledano je 6.866 lica, a za dva i po mjeseca ove godine čak 5.028 pacijenata.

Iz Operativnog štaba su naglasili da je veliki pritisak pacijenata i na Opštu bolnicu "Danilo Prvi", pogotovo iz primorskih opština, koja je na zahtjev nacionalnih medicinskih vlasti povećala broj kovid postelja na 32.

Na sjednici Opštinskog štaba odlučeno je da se svako nepoštovanje mjera restriktivno sankcioniše, zbog čega će ubuduće timovi Komunalne policije, Odjeljenja bezbjednosti Cetinje i Uprave za inspekcijske poslove zajedno obavljati inspekcijske kontrole u toku cijelog dana.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije