Ex -Yu

Na hrvatskom ostrvu pola godine traže ljekara opšte prakse

Na hrvatskom ostrvu pola godine traže ljekara opšte prakse
Foto: Ilustracija | Na hrvatskom ostrvu pola godine traže ljekara opšte prakse

HVAR - U Sućuraju, na Hvaru, oglas za posao za ljekara opšte prakse traje već pola godine. Uz platu i stan, opština nudi i pozamašan bonus.

Iz Hrvatske se na oglas nije javio niko. Jedina zainteresovana za posao je doktorica iz Makedonije.

Ambulanta u Sućuraju na osrtvu Hvaru je prazna. Nema pacijenata, jer nema ni ljekara. Medicinska sestra sama. I nije joj prvi put u 37 godina radnog staža.

Tri puta nedjeljno na dva-tri sata dođu u ispomoć jelšanski ljekari. Preventivna je to mjera, koja traje već pola godine. Toliko traje oglas za ljekara, kojem uz platu i besplatan stan opština nudi i bonus od 6.728 evra godišnje.

“Do dana današnjeg niko nije došao, ali imamo najavu da bi mogla da nam dođe ljekarka iz Makedonije, kad se riješe papiri. Znači niko iz Hrvatske neće u Sućuraju”,  rekao je načelnik opštine Sućuraj Ivan Slavić za HRT.

Najbliža Hitna pomoć je u Jelsi, do nje ima 53 kilometra. Put je loš, Sućurani kažu da se ne stiže u okviru “zlatnog sata” hitne. I nije ova priča jedinstvena, ima toga i u drugim malim mjestima na ostrvima i Zagorju. Ljekara ni za lijek, pišu hrvatski mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije