Ex -Yu

Nagradna igra kozmetičkog salona naljutila mnoge: "Sramotno i otužno"

Nagradna igra kozmetičkog salona naljutila mnoge: "Sramotno i otužno"
Foto: Pexels/Andrea Piacquadio | Nagradna igra kozmetičkog salona razbjesnila mnoge: "Sramotno i otužno"

Nagradna igra kojom je jedan zagrebački kozmetički salon pratioce i potencijalne klijente pozvao da tajno na plaži fotografišu zadnjice žena za koje misle da "bi trebale posjetiti salon i podvrgnuti se njihovom tretmanu" izazvala je mnoštvo reakcija na društvenim mrežama.

Mnogi su potez salona prozvali neukusnim i seksističkim, a među prvima koji su javno izrazili zgroženost situacijom bila je influenserka i voditeljka Nina Slišković Goleš, prenosi Index.

"Ne dajte da vas itko uvjeri da vam je dupe važnije od onog što nosite u glavi", poručila je. 

Kozmetički salon ubrzo se osvrnuo na njenu izjavu i dodatno zgrozio mnoge, pa i samu Ninu.

"Hvala što ste nas osvijestili jer mi smo mislili, kako vi to lijepo i profinjeno kažete, 'da je dupe puno bitnije od glave'. Iako priznajem ne bi vam škodio neki tretman kod nas", napisala je vlasnica salona, na što je Nina uzvratila: "Malo je tužno da i nakon intervencija niza osoba njoj promiče što je problematično u ovoj priči".

"U ovu borbu s vjetrenjačama, nakon što sam vidjela spornu nagradnu igru na profilu jednog beauty salona u kojoj se poziva pratitelje na posramljivanje drugih žena, odnosno potajno fotkanje njihovih neisklesanih ili nevakuumiranih stražnjica na plaži i objavljivanje istih na Instagramu, se nisam upustila zbog viška vremena i manjka zanimacije, već zbog odgovornosti koju svatko od nas ima", pojasnila je.

"Dotičnom salonu i dalje promiče što je problematično u ovoj priči, a problema je cijeli niz, od posramljivanja, seksizma, preko voajerizma, neukusa, pa do kršenja niza zakona. Na početku i na kraju svake ovakve priče i kampanje su mlade cure i dečki, pa i žene i muškarci, koji u ovome svemu odrastaju, rastu, razvijaju se i koji kroz sve ovo percipiraju i sebe i svijet", dodala je.

Na odgovor salona, osim Nine, reagirali su i sa stranice Seksizam naš svagdašnji.

"Nastavljaju se sprdati i omalovažavati žene. Sramotno, neprihvatljivo i otužno", zaključili su.

Njihovo mišljenje podijelile su i mnoge druge žene na Instagramu.

"Pa tko dolazi na ovakve ideje? Tko je uopće mislio da je ovo dobra ideja?" upitala je jedna komentatorica.

"Pazi sad kad slikaju neku ženu par mjeseci nakon porođaja da joj još i nabijaju komplekse što se 'još nije vratila u formu'. Ovo nije normalno. I, naravno, nitko ne slika muškarce s pivskim stomacima. Ne kažem da treba, i to bi bilo bolesno, ali uvijek na žene", dodala je druga.

U međuvremenu su se vlasnici kozmetičkih salona sličnog imena počeli žaliti kako je čitav slučaj naštetio i njihovoj reputaciji te su zamolili sve da prilikom stavljanja recenzija i ostavljanja negativnih komentara pripaze o kojem se salonu tačno radi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije