Ex -Yu

Najbogatiji Makedonac u pritvoru zbog prisluškivanja

Najbogatiji Makedonac u pritvoru zbog prisluškivanja
Foto: N.N. | Najbogatiji Makedonac u pritvoru zbog prisluškivanja

SKOPLJE – Kazneni sud u Skoplju odredio je tridesetodnevni pritvor makedonskom biznismenu Jordanu Kamčevu, koji je prvoosumnjičeni u najnovijoj istrazi Specijalnog tužilaštva za prisluškivane razgovore.

Pritvor je kasno sinoć određen za još četiri osobe, koje su sa najbogatijim Makedoncem, po magazinu Forbesu, osumnjičeni za više kaznenih djela kao što su zločinačko udruživanje, oštećenje povjerilaca, prevara, pranje novca i zloupotreba službenog položaja.

U slučaju nazvanom "Imperija" osumnjičeno je 13 osoba, među kojima su i bivši direktor državne sigurnosti Sašo Mijalkov, koji se, uz svog rođaka i bivšeg premijera Makeodnije Nikolu Gruevskog, smatra najmoćnijim čovjekom tokom desetogodišnje vladavine VMRO DPMNE, kao i majka i sestra Jordana Kamčeva, prenosi rtcg.

Prema Specijalnom tužilaštvu, "tokom predistražnog postupka osigurano je dovoljno dokaza iz kojih proizilazi osnovana sumnja da su ti ljudi u razdoblju od 2002. do 2013.godine učinili kaznena djela za koje se terete, lično i preko kompaniaj koje su bile, ili su u njihovom vlasništvu".

POVEZANA VIJEST:

Uhapšen najbogatiji Makedonac

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije