Ex -Yu

Najmlađa žrtva korone u Srbiji, preminula djevojčica u Novom Pazaru

Najmlađa žrtva korone u Srbiji, preminula djevojčica u Novom Pazaru
Foto: N.N. | Najmlađa žrtva korone u Srbiji, preminula djevojčica u Novom Pazaru

NOVI PAZAR - Djevojčica H.D. (12) iz Tutina preminula je u Opštoj bolnici Novi Pazar najvjerovatnije usljed imunoloških komplikacija nakon ranije infekcije kovidom-19, prenosi Telegraf.rs.

Četvoročlana komisija ljekara saopštila je da je djevojčica primljena 21. januara u bolnicu pošto je sanitetom dovezena iz lokalnog Doma zdravlja u Tutinu u teškom opštem stanju i u pratnji medicinskog osoblja.

Po prijemu je podvrgnuta dostupnim dijagnostičkim procedurama i započeta je terapija, ali je uprkos preduzetom došlo do daljeg pogoršanja stanja i nastupila je smrt.

"Na osnovu kompletne kliničke slike i toka bolesti kod djeteta, zatim rezultata svih urađenih analiza, uzimajući u obzir i podatke o prethodno dijagnostikovanim oboljenjima, najvjerovatnije je da se u konkretnom slučaju radilo o smrtnom ishodu izazvanim imunološkim komlikacijama usred ranije infekcije SARS COV-2 virusom, tzv. multisistemskom inflamatornom postkovid sindromu (MIC-s)", naveli su odgovoru na pitanja portala Telegraf.rs, dodajući da je smrt nastupila istog dana u 20.10.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije