Ex -Yu

Naložena sanacija mosta u Ovčar banji

Naložena sanacija mosta u Ovčar banji
Foto: Tanjug/Arhiva | Naložena sanacija mosta u Ovčar banji

ČAČAK - Javno vodoprivredno preduzeće "Srbijavode" saopštilo je danas da je naložena sanacija visećeg mosta u Ovčar banji koji se urušio, uz napomenu da taj most ne spada u nadležnost tog preduzeća.

"Imajući u vidu konstantovana oštećenja, saglasno odredbama Zakona o planiranju i izgradnji, naložena je sanacija predmetnog mosta koji predstavlja deo putne infrastrukture i ne spada u nadležnosti 'Srbijavode'", navodi se u saopštenju.

Podsjeća se da je nadležnost tog preduzeća utvrđena Zakonom o vodama, dok je Zakonom o vodama propisano da javno vodoprivredno preduzeće u okviru svojih nadležnosti upravlja vodnim objektima za uređenje vodotoka i za zaštitu od poplava na vodama prvog reda i vodnim objektima za odvodnjavanje koji su u javnoj svojini, piše Tanjug.

Dodaje se da u skladu sa navedenim "Srbijavode" organizuje i sprovodi mjere i radove u odbrani od poplava (od spoljnih i unutrašnjih voda i zagušenja ledom) na vodama prvog reda i na sistemima za odvodnjavanje u javnoj svojini, u skladu sa Opštim i Operativnim planom za odbranu od poplava.

"Ovom prilikom izražavamo najdublje žaljenje zbog tragično izgubljenih života i najiskrenije saučešće ožalošćenim porodicama", dodaje se u saopštenju.

Podsjetimo, dvije žene poginule su kada je 13. oktobra pukao viseći pješački most preko Zapadne Morave u Ovčar banji, a troje povrijeđenih je zadobilo teške povrede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije