Ex -Yu

Napadnuti turisti

Napadnuti turisti
Napadnuti turisti

ZADAR - U Hrvatskoj su i ovog vikenda napadnuti turisti i to iz Velike Britanije, Srbije i Norveške.

Dvadesetdvogodišnji Britanac je pretučen u jednom kafiću u Petrčanima u noći između subote i nedjelje i s teškim tjelesnim povredama prevezen je u bolnicu, saopšteno je iz Policijske uprave Zadar.

Policija je uhapsila dvadesetjednogodišnjaka sa zadarskog područja za kojeg sumnja da je pretukao Britanca, a istraga je u toku.

Vandali su na riječkoj Kantridi kamenom razbili vjetrobransko staklo automobila ford eskort novosadske registracije, kojem je oštećen i prednji branik, te otrgnute registarske tablice.

Vlasnik vozila Ilija Potkonjak izrazio je nadu da je vandale zabilježila sigurnosna kamera, koja je bila usmjerena prema njegovom automobilu, a koju policija prilikom uviđaja nije primijetila.

Norvežanka, koja se kupala na nudističkoj plaži Sveti Jerolim, prijavila je policiji da ju je silovao nepoznati muškarac.

Ona je ispričala da je u nedjelju popodne jedan muškarac srušio na plaži i legao na nju, da se ona branila, ali da ne zna šta se dalje događalo, jer je, kako je navela, izgubila svijest. Kada je došla sebi, Norvežanka je posumnjala da je silovana, a nakon pregleda ljekar je ustanovio da ima lakše povrede i ogrebotine po nogama i glavi, a nakon analize uzoraka biće poznato da li se radi o silovanju. Policija istražuje i taj slučaj.

Gosti iz Srbije su ove ljetne sezone u Hrvatskoj tri puta bili žrtve u različitim incidentima. Nakon što je u Vodicama poslije svađe zbog saobraćajnog prekršaja, jedan gost iz Srbije nokautiran, prije nekoliko dana je grupa mještana u Podgradini, kod Zadra, napala srpsku porodicu porijeklom iz Hrvatske, koja od kraja osamdesetih živi u Njemačkoj, jer su govorili ekavicom. Policija je uhapsila napadače u oba slučaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije